Tips bij het kopen van zonnepanelen – Laat de koper oppassen!

 

Zonnepanelen kopen is een spannende beslissing en een grote investering in uw huis voor de toekomst. Met de talloze bedrijven die in Ierland actief zijn, is het echter gemakkelijk om overladen te raken met informatie en niet de juiste beslissing voor u te nemen.

Hier zijn enkele punten waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een bedrijf voor zonne-energie:

PAS OP OPDRACHTIGE VERKOPERS
Er doen genoeg verhalen de ronde over verkopers van zonne-energie die opdringerig en agressief zijn tegenover potentiële klanten en weigeren de huizen van mensen te verlaten. Laat uw vragen niet afleiden en onbeantwoord blijven. Pas ook op voor de verkoper die hun welkom begint te overtreffen. Vraag hen om te vertrekken zodat u het aanbod kunt overwegen. Als het zo’n goede deal is als ze zeggen, zal het morgen nog steeds een goede deal zijn.

ONDERZOEK EN GETUIGENISSEN ZIJN SLEUTEL
Ontdek alles wat u kunt over het bedrijf – hun geschiedenis, hun locatie enz. Voordat u afstand doet van uw geld. Het is ook belangrijk om het bedrijf om enkele referenties of getuigenissen te vragen van installaties die ze in uw regio hebben voltooid. Elk gerenommeerd zonne-energiebedrijf zal dit doen en het is een geweldige manier voor u om het systeem in werking te zien en met enkele van de klanten van het bedrijf te praten.

WEES REALISITC MET PRIJSVERWACHTINGEN
Zoals het oude gezegde luidt: als het te mooi klinkt om waar te zijn, is het dat waarschijnlijk ook. Als u een site vindt die reclame maakt voor doe-het-Zonnepanelen kopen voor slechts € 200, zou ons advies zijn om duidelijk te blijven. Houd je hoofd erbij en wees voorzichtig met wie je omgaat. Als er een kans is om snel geld te verdienen, zal dat altijd de hebzuchtige en minder scrupuleuze bedrijven aantrekken.

LET OP VERBORGEN KOSTEN.
Vraag een “all-in” prijs aan bij uw zonnepanelen installateur en lees offertes en contracten goed door voordat u tot aankoop overgaat.

BEVESTIG JE SUBSIDIE
Uw installateur en het product moeten geregistreerd zijn bij de SEAI in Ierland om in aanmerking te komen voor een overheidssubsidie. De goedkeuring van de SEAI moet plaatsvinden vóór de aanvang van een zonne-installatie op uw eigendom. De bijgewerkte lijst van gecertificeerde installateurs en hun producten staat vermeld op de SEAI-website.

ONDERZOEK DE GARANTIE/GARANTIES ZORGVULDIG.
Zorg ervoor dat de offerte items bevat zoals garantiedetails, algemene voorwaarden en andere details over het type paneel dat op uw woning zal worden geïnstalleerd. Het is een duur product dat u koopt en u moet duidelijk zijn over wat wel of niet gedekt is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *