Leuke dierentrivia-vragen met antwoorden

Welk dier heeft meer dan één hart? Zijn orka’s echt walvissen? Hoeveel armen heeft een octopus? Dergelijke trivia-vragen over dieren zijn perfecte klasactiviteiten voor kinderen; ze zijn zelfs een geweldig spel voor vrienden en familie om te spelen tijdens een roadtrip of thuis.

Als je hiervan houdt, vind je hieronder meer dan 50 van deze leuke trivia-vragen en antwoorden over dieren die je dieren quizvragen zullen testenkennis. Kun jij goed antwoorden?

Wat is het kleinste zoogdier?

Antwoord: De varkensneusvleermuis van de Kitti. Ook bekend als de hommelvleermuis, is hij slechts ongeveer 2,9 tot 3,3 mm lang en weegt hij slechts 1,7 gram.

Gaat een mannetjesleeuw mee op jacht?

Antwoord: Ja. Hoewel leeuwinnen de meeste jachten leiden, doen mannelijke leeuwen van tijd tot tijd mee aan de jacht, vooral wanneer de troep grotere prooien wil neerhalen, zoals een buffel, giraffe, een nijlpaard en zelfs een olifant.

Hoe heet een vrouwtjesolifant?

Antwoord: Een koe. Een mannelijke olifant wordt een stier genoemd.

Welk zoogdier gevonden in Australië is giftig?

Antwoord: Het mannelijke eendenbekvogelbekdier. Het heeft sporen van een halve inch op elk van zijn achterpoten die gif kunnen injecteren. Ze gebruiken dit wapen wanneer ze zichzelf verdedigen of vechten met andere mannetjes tijdens de paartijd.

Het gif is zeer krachtig en kan dieren doden die groter zijn dan vogelbekdieren, inclusief honden. Het kan geen mensen doden, maar het zal buitengewoon pijnlijk zijn als je geraakt wordt door het spoor.

Hoe drinken vampiervleermuizen bloed?

Antwoord: Ze lappen het op. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zetten vampiervleermuizen niet alleen hun puntige tanden in prooien en zuigen ze bloed. In werkelijkheid maken ze met een beet een wond op hun doelwit en zuigen ze vervolgens het bloed op dat eruit stroomt.

Het speeksel bevat draculine (ja, genoemd naar graaf Dracula), waardoor het bloed niet stolt om zonder onderbrekingen bloed te kunnen drinken.

Vampiervleermuizen hebben slechts 20 gram bloed per nacht nodig, en ze gaan meestal voor grote zoogdieren zoals koeien, paarden en varkens, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat ze dieren doden tijdens hun feestmaal.

Wat is de kleinste kat in de grote kattenfamilie?

Antwoord: De roestvlekkat. Met een gewicht van slechts 1,3 kg en een lengte van ongeveer 43 cm is hij ongeveer even groot als huiskatten.

Hoe heet een vrouwelijke tijger?

Antwoord: Een tijgerin of tijger.

Animal Trivia Vragen – Reptielen
Wat bepaalt het geslacht van babyzeeschildpadden?

Antwoord: De temperatuur. Een jongetjesschildpad wordt geboren als het ei wordt uitgebroed onder 81,86° Fahrenheit (27,7° Celsius), terwijl een jongetjesschildpad wordt geboren als de temperatuur hoger is dan 87,8° Fahrenheit (31° Celsius).

Zijn slangen giftig?

Antwoord: Nee. Er bestaat niet zoiets als een giftige slang. Sommige slangen zijn giftig, andere niet.

Het verschil tussen giftig zijn en giftig zijn, is of een injectie nodig is. Als een dier giftig is, laat het gifstoffen vrij als zelfverdedigingsmechanisme (zoals wanneer je het eet of aanvalt), zoals giftige kikkers en insecten, en je kunt vergiftigd raken door simpelweg het gif aan te raken.

Aan de andere kant, als een dier giftig is, moet het door een steek of beet in een wond worden geïnjecteerd, zoals giftige slangen of schorpioenen, en je zult niet vergiftigd raken als je hun gif aanraakt of zelfs maar aanraakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *