Een coffeeshop starten – Behoeften aan apparatuur

 

Dus je hebt besloten om een coffeeshop te beginnen! Gefeliciteerd! In mijn businessplanpakket voor een coffeeshop ga ik dieper in op apparatuur, maar vanwege de ruimte hier ga ik u alleen enkele basisideeën geven over waar u rekening mee moet houden bij het bekijken van uw apparatuurbehoeften.

Ten eerste, doe jezelf een plezier en koop GEEN gebruikte apparatuur tenzij je de exacte leeftijd weet, waar het vandaan komt, wie het heeft gebruikt en dat de onderhoudsgegevens verifieerbaar zijn. Ik verwijs alleen naar alles met een motor of compressor. Gebruikte gootstenen, tafels, toonbanken, enz. zijn prima zolang ze in goede staat verkeren. Alle andere apparatuur, wees HEEL voorzichtig!

Zelfs als u het van een vriend krijgt, kunt u er zeker van zijn dat de apparatuur goed en vaak is onderhouden, maar hebben ze het ook gebruikt en kunnen ze die garantie krijgen van wie ze het hebben gekocht? En hoe oud is het eigenlijk?

Zoals je misschien al geraden hebt, ben ik in deze val getrapt en ging het mis toen ik het niet had verwacht, kort nadat ik mijn coffeeshop had geopend. Ja, zelfs mijn espressomachine. Ik zat toen op een slechte plek! Gelukkig had ik toegang tot een machine van één groep voor back-up en een lokale man kon de andere snel repareren, maar misschien heb je niet zoveel geluk.

Ik heb uiteindelijk geüpgraded naar meestal nieuwe apparatuur, maar dit kan worden voorkomen door bij de start nieuwe apparatuur aan te schaffen. Je zult blij zijn dat je het hebt gedaan, geloof me!

Apparatuur nodig

Kassa of kassacomputer? – Een computer POS (point of sale) systeem is goed, daar bestaat geen twijfel over. Dit zijn degenen met touchscreen-monitoren en dergelijke. Ze zijn echter waarschijnlijk (en aantoonbaar) alleen het beste voor het analyseren van uw verkopen en voorraad, en niet veel meer. Ze versnellen uw klantenlijn niet.

Als je een van deze jongens wilt, wees dan bereid om ongeveer $ 5000 te betalen voor een basissysteem. De prijs gaat omhoog voor meerdere terminals en printers, monitoren, een keukenprinter, enz.

Naar mijn mening is een POS-fastfoodregister met prijsopzoekingen (PLU) en afdelingscategorieën echter voldoende voor de meeste coffeeshops. Probeer er een te krijgen waarmee u de informatie naar uw computer kunt downloaden. De meeste hebben deze functie tegenwoordig. Het kan echter uw handmatige inventarisatie en verkoopregistratie vergroten als u deze informatie handmatig in uw boekhoudsoftware en spreadsheets moet invoeren, maar het kan een grote geldbesparing opleveren. Als u er een gewoonte van maakt om de cijfers dagelijks in te voeren, hoeft u aan het einde van de maand niet veel gegevens in te voeren. Je kunt dit soort registers meestal krijgen voor ongeveer $ 800 of zo.

Als je uiteindelijk andere winkels opent, denk ik dat de POS-computer met aanraakscherm de juiste keuze is, omdat het je beheer en voorraadbeheer veel eenvoudiger zal maken en je al je winkels aan elkaar kunt koppelen en ze vanaf één plek kunt bedienen.

Espresso machine

Dit is de Mack-vader van het hele bedrijf, je levensbloed. BEKLEIN ER NIET OP! Dat gezegd hebbende, er is echter een grens van overkill die u ook niet hoeft te overschrijden. Ik zeg maximaal twee groepen, als je meer stroom nodig hebt of een back-up wilt, neem dan ook een groep.

De haalbaarheid van een drie- of viergroep is geweldig, maar het is moeilijk om meer dan één persoon eraan te laten werken vanwege de afstand tussen de groepshoofden, enz. Gewoonlijk heb je toch niet meer dan één persoon nodig om de shots te maken en de espressodranken te maken . Het is bijna onmogelijk voor één barista om alle vier de groepen tegelijkertijd te gebruiken, dus oordeel zelf! Maar dat kan ter discussie staan als je het ECHT druk hebt. Een tweegroep is echter altijd mijn keuze.

Er zijn drie basistypen espressomachines: semi-automatisch, automatisch of superautomatisch. Nou, mijn keuze is altijd de automatische, omdat je ze kunt programmeren om een opname na 23 seconden af te snijden, of wat je ook kiest, maar doe het nog steeds handmatig. De semi-automatische moet handmatig worden uitgeschakeld door de operator.

De superautomatische machine maalt de bonen, stampt, trekt het schot, schakelt het uit en gooit zelfs het gebruikte koffiedik weg. Ja ik ben serieus. Ik geloof dat je veel ‘kunst’ verliest als je een van deze gebruikt. Je zou versteld staan van het aantal mensen dat graag een barista ziet opgesteld en vervolgens een geweldige foto maakt. Deze superauto’s zijn ook veel geld. Maar als u alleen maar uw veeoproep door de lijn wilt laten gaan, dan is dit de machine voor u!

De ketelinhoud moet groot genoeg zijn voor een grote rush, 9-14 liter zou voldoende moeten zijn. U wilt niet snel zonder stoom of heet water komen te zitten en met een kleinere boiler gaat dat gebeuren! Vertrouw me hierop uit ervaring!

Koop een machine op basis van beschikbaarheid om onderdelen en service lokaal te krijgen. Koop niet alleen op prijs, of ‘coolheid’ of ‘kenmerken’ van een machine. Ze zijn tegenwoordig allemaal goed. Functies hebben geen betekenis als u niet lokaal kunt komen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *